Impozit lunar de minim 540 de lei, asta e cadoul pe care se gandeste sa-l faca Guvernul IMM-urilor. Si asta pentru ca aparatul gras si imbatranit al birocratilor, armata aia de zombie ai comunismului, sa isi vada in continuare de lefuri, chefuri si bonusuri.

540 de lei inseamna enorm pentru o microintreprindere. Inseamna bonusuri pentru un angajat care nu se mai realizeaza, inseamna un contract de colaborare care nu se mai incheie, inseamna doua salarii micsorate cu 270 de lei, inseamna amanarea unor investitii, inseamna ca ramai uneori fara bani de chirie daca esti start-up, inseamna ca nu vei mai lua un echipament in leasing, inseamna…

Stiam ca suntem condusi de niste idioti notorii. Dar pana acum macar se tineau naibii departe de buzunarele noastre.

Initiativa acestui guvern de incapabili va omori cel putin 50% din IMM-uri. Si asta pentru ca in aceste conditii de criza, adaugarea unui astfel de impozit, pe principiul ca suntem oricum cu totii niste borfasi si ca avem noi bani la ciorap ca sa platim, va duce la inchiderea acestor micro-organisme economice si la intrarea tuturor acelor bani in economia subterana.

Daca aceasta initiativa este adoptata, eu unul imi voi trece toate activitatile la negru, si cu asta basta. Voi face astfel economii de peste 3000 de lei pe luna. Caci atata voi scoate din buzunar pentru ca am un amarat de SRL. Atata trebuie sa dau la stat in fiecare luna pentru ca sa isi mentina in continuare privilegiile birocrate si sa ma scuipe in ochi.

Not anymore. Inchidem tot, luam banii pe chitante de mana si pe Codul Civil, si la revedere. Asta pana reusesc sa gasesc o tara nenorocita unde sa plec din balamucul asta!

ps. desi n-o sa aiba niciun rezultat, semnati si voi petitia asta: http://www.petitieonline.ro/petitie-p48923053.html

Eu unul as pune si de un miting, dar nu stiu cine se baga. 

Share →

4 Responses to Guvernul vrea moartea IMM-urilor!

 1. TheBride says:

  Nu se baga nimeni, stai linistit!:( mamaliga erupe o data de prea multi ani si inca nu au trecut atat de multi. si noi, chiar daca suntem satui de atata rahat politic si incompetenta crasa, inca mai suntem capabili sa inghitim. iar aia care nu mai vor sa mai inghita pleaca. asta e.

 2. zvoner says:

  Pai da. Asta e singurul lucru care ma mai tine aici. Si anume ca trebuie sa strang suficienti bani ca sa plec :P

 3. Gabi Boaca says:

  Pe zi ce trece incepe sa mi se para ideea mea cu partidul din ce in ce mai aplicabila. Pentru ca in fiecare zi ne lovim de incompetenta guvernantilor si in fiecare zi ne plangem si nu facem nimic. Think about it: cata lume din cercul vostru de cunoscuti este in aceeasi situatie (nemultumire fata de stat si cei care ne conduc) si se plang dar nu se implica?
  Si eu zic sa facem o revolutie, dar nu una pe calea fortei ci pe cale diplomatica, pasnica: sa ne implicam si sa dam la o parte nesimtirea, prostul gust si lipsa legii.
  Sau mai este o alternativa: Europa este deschisa.

 4. zvoner says:

  Gabi, forta oricum nu rezolva nimic. Dar destelenirea aceea de care vorbesti tu mai ia inca 20 de ani. Pe putin.

  Si nu stiu daca vreau sa ma apuce varsta de 54 de ani in Romania, ca sa zic si io atunci : “da, in sfarsit e acceptabil”.

  Noy way in hell, Jose! Asadar ramane alternativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card