Din pacate lipsa totala de seriozitate in problema gripei porcine a facut si prima victima celebra de la noi: Toni Tecuceanu, de la Carcotasi.

Asta o stiti. Ce nu stiati probabil este ca actorul s-a simtit rau timp de cateva zile, avea toate simptomele unei raceli, insa nu s-a gandit absolut deloc ca are AH1N1. Si a ajuns la spital abia atunci cand l-a adus Serban Huidu, inconstient deja.

Dragii mei, inca o data, poate pana la urma se pricepe: de gripa porcina se moare!!! Ai o raceala usoara care nu-ti da pace, mergi de-ti fa un control la medicul de familie. Urgent. Stiu, suntem toti ocupati, avem lucruri importante de facut, insa nu e nimic mai important decat viata noastra.

99% dintre cei care contracteaza gripa se fac bine fara mari probleme. Dar in Romania se inregistreaza aproape 1% rata de mortalitate la aceasta gripa, ceea ce este ENORM. Si orice ar spune toti retarzii, mortalitatea la gripa porcina e mult mai mare decat cea a unei gripe normale.

Poate ca de data asta vor intelege toti cei care au facut misto de gripa porcina ca nu e o boala cu care sa te joci. E o boala care ucide un roman din 100 care o contracteaza.

ps. scandalos mi se pare ca acum sunt disponibile vaccinuri pentru mosi si babe, in timp ce grupa cea mai sensibila la aceasta gripa este cea a adultilor de 20-50 de ani.

Si pentru ca e la moda sa spui/crezi ca vaccinul antigripal este samanta Diavolului pe pamant: Cat de sigur este vaccinul anti A(H1N1)

A, si cercetatorii romani, evident agenti vanduti imperialistilor atei sectanti americani care vor sa distruga lumea…: Centrul de Cercetari pentru Informarea Asupra Medicamentului

Tagged with:  
Share →

6 Responses to Gripa porcina si inconstienta

 1. Bazilide says:

  :(
  Eu doar conjunctural am ajuns la doctor, dupa simptome nici raceala nu credeam ca am. Din fericire am luat Tamiflu de la inceput si a trecut repede. Realitatea este ca nr bolnavilor este cu mult mai mare decat cel raportat oficial.

 2. zvoner says:

  Da, si numarul mortilor la fel. Mortalitatea in Romania este sinistru de mare. Iar gripa asta este pacatoasa in primul rand pentru ca nu are simptome grave la inceput, sau in majoritatea cazurilor. Dar pe unii ii trimite direct in mormant.

 3. Ultimele reactii: actorul nu a murit de gripa porcina. Rata mortalitatii – o stiu din interiorul sistemului medical, nu de la televizor – este foarte mica, mult mai mica decat la o gripa normala.

  Da, fac parte din grupa de tampiti care crede ca “gripa porcina” este o inventie a companiilor farmaceutice menita sa le creasca vanzarile. Problema a ajuns si la UE: de ce s-au modificat regulile pentru declararea pandemiei de catre OMS?

  O sa mai analizam problema peste cateva luni cand vor sosi si rezultatele expertizei UE.

 4. zvoner says:

  Pai ca actorul nu a murit de gripa porcina o spune cine: fratele sau care este medic cumva sau cine?
  Tot respectul pentru durerea familiei, insa din cate am citit medicii sunt de alta parere.

  Rata mortalitatii… daca cei din interiorul sistemului medical cunosc rata reala a mortalitatii, de ce nu vin sa o spuna public. Sau cumva Cercel a devenit asa, peste noapte, un fel de dictator atotputernic?

  Regulile la UE se modifica din cauza influentei politice asupra cadrelor medicale. Daca tie ti se pare normal, mie mi se pare cutremurator ca politicienii sa decida pe o zona in care stiinta ar trebui sa aiba ultimul cuvant.

  Astept cu interes rapoartele celor ‘din interiorul sistemului medical’ care sa arate rata reala a mortalitatii. In definitiv, am respira cu totii usurati (la propriu).

  Si ca o parere strict personala: se face manipulare la greu zilele astea atat de o parte cat si de cealalta. Exista institutii abilitate sa ia masuri impotriva oricarei implicari a societatilor comerciale farmaceutice in procesul medical. Dar NU politicienii sunt cei in cauza sa le ia, asa cum incepe sa se intample.

 5. IULIAN says:

  Fratilor,repede mai intram in panica.!
  Dupa cum spune Razvan,rata mortalitatii este chiar mai mica decat la gripa sezoniera si asta nu o spun asa din auzite(daca aveti timp gasiti informatii pe net).In USA 200000 de persoane sunt spitalizate anual fiind diagnosticate cu gripa sezoniera,iar din acestea 36000 de persoane isi pierd viata.In Romania 6200 de persoane au fost diagnosticate cu gripa porcina din care 92 au decedat.Daca faceti un calcul simplu o sa vedeti si voi diferenta.
  Iar numarul de persoane imbolnavite de gripa
  porcina e chiar mai mare de 6200 pentru ca nu toate persoanele bolnave merg la doctor.Asta face ca rata mortalitatii sa fie chiar mai mica de atat.
  Numarul de persoane decedate de gripa nu poate sa fie mai mare decat cel declarat , Zvoner pentru ca avem ziaristi care se “baga” peste tot.S-ar fi auzit pana la urma nu credeti?:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card