Foarte multa lume s-a suparat cand Franta si Germania s-au pus de-a curmezisul integrarii noastre in Schengen. “Au ceva cu noi, ne discrimineaza, alea alea”! Nimic mai departe de adevar. Adevarul simplu era unul singur: una dintre cele mai corupte institutii din Romania este Vama, iar vamesii sunt printre cei mai corupti indivizi din Romania.

O mafie despre care se stie de 20 de ani, dar fata de care nu s-au luat niciodata masuri; ba dimpotriva, cei care au indraznit sa ridice vocea si sa dezvaluie mizeriile facute de vamesi (de parca vilanele si masinile scumpe ale familiilor acestora nu erau dovezi suficiente), au fost repede bagati la fund sau trasi pe linie moarta.

A trebuit ca Europa, prin vocea unei Germanii dar mai ales a unei Frante exasperate de hoardele barbare de tigani si romani care le-au dat peste cap institutiile judiciare, sa trezeasca autoritatile romane in fata unui fapt implinit: ori taie bratele hidrei din Vama, ori nu intra in Schengen.

Valurile de arestari de zilele astea arata ca bratele sunt in sfarsit taiate, dar Capul inca ramane la locul lui. Caci doar intr-o tara corupta pana in maduva oaselor procurorii au voie sa actioneze deodata, si anume atunci cand li se da unda verde. Altminteri am tot fi asistat la retineri, arestari si condamnari. Dar nu, pana acum nu s-a intamplat nimic, doar din momentul in care nenea Sarkozy a zis “Foutez moi le camp” s-a dat ordin de sus sa li se dea peste maini vamesilor.

Ce va urma? Pai va urma, foarte simplu, ca vreo cativa vor pica de fraieri, facand poate si ceva zile de puscarie; ca vreo alti cativa vor fi scosi pentru totdeauna din Vama, numai bine sa se ocupe cu firme de bodyguarzi si altele asemenea, dar si ca mai toti sefii care au fost zdruncinati acum se vor reorienta linistiti catre alte zone ale autoritatilor romane, zone in care UE nu are de ce sa fie asa de atenta. Politia ii va primi cu bratele deschise, doar are nevoie de cadre de nadejde. Armata e cu ei. Mai stii, procurorii care acum instrumenteaza cazurile se vor trezi cu ei ca sefi.

Toata curatenia care se face – ca de atatea ori in istoria noastra – doar pentru ca ne cer strainii, toata mizeria asta care este stransa acum va fi pusa de fapt sub pres. Vom curata Vama doar atat cat UE sa ne dea nota buna la Schengen, apoi vedem noi cum ne descurcam. 2-3 ani sunt suficienti ca europenii astia pufosi si fraieri sa adoarma. Mai dam un contract gras la EADS si ne vedem de treaba linistiti.

Mai ramane problema tiganilor care lasa caile ferate franceze fara cabluri si a romanilor aflati pe primele locuri la capitolul violuri, talharii si mica infractionalitate. Italienii, ca’s de-ai nostri, s-au obisnuit cu ei. Germanii au, culmea, destul de multa toleranta, in schimb francezilor li s-a acrit repede.

Atata am de zis: traiasca aroganta si autosuficienta franceza in aceasta privinta, caci daca nu era pumnul tras in masa de nenea Sarko aveam si acum promovari in Vama si filiere de carne vie nederanjate. Nu ca pe ei i-ar interesa binele nostru – pe noi insine ar trebui sa ne intereseze, tot asa cum ei, francezii, incearca sa-si apere teritoriul de ciuma (r)romana.

Sunt chiar curios, insa, cand va incepe statul roman sa dea interdictie de iesire din tara celor care comit infractiuni in UE? E o masura extrem de simpla, usor de luat prin sistemul judiciar. Totul e sa se vrea… Si cand haules baules sau racanul roman va trebui sa dea cu subsemnatul saptamanal la Politie, atunci si granitele noastre vor putea fi complet deschise. Pana atunci insa, nema Schengen pentru Romania.

Tagged with:  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card