Si 2009 este un an in care pier valori care au insemnat extrem de mult pentru parintii nostri, dar poate ca si pentru noi. Florin Bogardo a murit astazi, in urma unui accident vascular, la 67 de ani.

M-am intrebat uneori de ce acest compozitor genial s-a retras subit dupa 1989. Nu stiu, nu am habar, cert e ca sensibilitatea unui om care a creat unele dintre cele mai profunde melodii ale anilor 70-80 nu a mai facut fata barbariei in care ne-am scufundat in aceste ultime doua decenii.

Sa nu uitam sa iubim trandafirii… Ani de liceu… Un fluture si o pasare… Declaratie de dragoste… of, si multe altele. O muzica venita din suflet, care astazi pare teribil de naiva, mai ales daca o compari cu obscenitatile si duritatile cu care isi presara ‘muzicienii’ de astazi creatiile.

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu cand ascult muzica anilor ’70, fie ea din Romania, fie ea din Franta sau Italia, ma cutremur. Poate ca am ramas un pic blocat in anii copilariei. Poate ca… asta e. Dumnezeu sa te odihneasca, Florin Bogardo.

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card