Sunt un avid consumator de Fark.com, un site in care orice stire este comentata in mod ireverentios. Si unul dintre ultimele care inca mai reusesc sa ia bani de la vizitatori sub forma de abonament pentru a avea acces in grupul relativ restrans al celor care sunt Total Fark, adica au privilegiul de a propune stiri, de a le comenta inaintea altora si altele asemenea.

Iata ca o clona romaneasca nu putea sa intarzie, sub forma de 667.ro. Produs iMedia, incearca din rasputeri sa fie la fel de misto si ireverentios ca si originalul. Din pacate titlurile sunt deocamdata produse in mod sigur de un redactor – cert, cu simtul umorului, insa… lipseste tocmai elementul de baza pentru succesul lui fark.com: oamenii.

N-ar putea cei de la iMedia sa dea sarcina de serviciu angajatilor (si nu-s putini) sa comenteze acolo pe site, sa se mai umple de comentarii? Cred ca au destul umor in ei…

Lectie de invatat: un site de web 2.0 se cladeste pe o comunitate. Romanii se strang mai greu in comunitati adevarate (ca din alea mimate sunt din abundenta). Cred ca strategia de promovare a lui 667 e de aceea putin gresita. Caci oamenii nu inteleg ca baza acestui tip de site e sa puna ei stiri, nu sa se amuze la stirile puse de altii. Mai mult, frumusetea lui fark.com sta in faptul ca fiecare are propriul nickname, nu comenteaza aiurea in vant, caci oamenii si-au facut deja o faima proprie. La 667.ro se poate inscrie oricine cu oricate nick-uri vrea. Wrong.

O alta chestie fundamental gresita este ca nu se pot pune poze. Mami, hotlinkingul este sarea si piperul lui fark.com, iar concursurile de Photoshop sunt insasi ratiunea de a fi a jumatate dintre farkeri. You have got it ALL WRONG!

In bunul stil Fark, le dau un … FAIL.

You’re doing it wrong

Dar … o sa tin un ochi deschis asupra acestui proiect. Cine stie, poate se strang in timp suficient de multi nebuni incat sa-l faca sa mearga. Cu conditia sa repare ce nu e bine chiar de la inceput.

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card