Elena Udrea, Basescu, sange sex si bani, si un pic de Becali, asta daca nu e vorba de OTV.

Acestea ar fi in opinia domnului intai-analist al tarii, Cristian Tudor Popescu, cuvintele care, odata aflate in titlul unui articol “pă net”, ar duce blogul/ziarul respectiv in Nirvana.

Cum io sunt mai curios din fire, iaca, le-am pus in titlu. Acum astept sa-mi intre blogul in Nirvana. Sau macar sa ajunga la Portile Raiului mnoa!

ps. toata stima fata de scriitorul CT Popescu. Mai putina stima fata de deprimantul jurnalist CT Popescu. Si daca pe dansul il supara udrea, basescu, sangele, sexul si banii, basca un pic de Becali si OTV, atunci sa stie ca ii suntem sufleteste alaturi.

Dar sa stie si ca doar aceste cuvinte nu sunt indeajuns pentru a explica tabloidizarea presei romanesti. Explicatia se afla altundeva, in oamenii care populeaza aceasta tara. Presa a renuntat demult la rolul formativ-educativ. Era si cazul. Acuma insa renunta treptat si la rolul informativ. Si o da in divertisment. De aceea, ea doar raspunde la cautarile febrile dupa udrea, basescu, sange, sex si bani, un pic de Becali si un strop de OTV. Cautari facute de un popor bolnav sa vada asa ceva. E un cerc vicios, si nu presa va fi prima care sa-l intrerupa.

ps. la naiba, trebuia sa le pun in bold?!

Share →

3 Responses to Elena Udrea si Basescu: sange sex si bani

 1. interviul e foarte ok si radiografiaza foarte bine atat starea presei / mass-media cat si a societatii. cred ca starea in care se afla cele doua de mai sus este deprimanta, nu ziaristul care observa acest lucru :)

 2. PS: citesc blogul tau de mai mult timp, nu am intrat acum, cand am vazut titlul :)

 3. zvoner says:

  Marius, e adevarat ce zici tu, insa eu unul il citesc cu placere pe CTP, dar nu il mai pot privi.

  Depresia pe care o raspandeste acest om este mult prea adanca… nu stiu, pare a cara cu el tot trecutul ala de dinainte de ’89. De fapt, daca stau sa ma gandesc bine, prefera sa ramana cumva blocat acolo, din cauza ca inca Romania nu a iesit din zodia comunismului.

  Cand il vad la teve, parca intru intr-un atelier din ala de la liceele comuniste, prafuit, cu miros de vaselina si dulapuri metalice cu vopseaua sarita. Prefer, de aceea, sa-l citesc.

  Si as prefera, de aceea, ca ziaristii de calibrul sau sa ofere si solutii, nu doar sa arate cu degetul la tot puroiul dimprejur. Eu unul ma straduiesc, la nivelul meu, si pe domeniul meu de activitate (auto) sa fac acest lucru.

  Doar e citit. Poate ca ar si influenta pe cineva, candva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card