Am fost azi pana la Voineasa, ba chiar mai sus, spre statiunea-fantoma Vidra. Nu am de ce sa pun poze, ca e prea dureros.

Baietii destepti au luat in proprietate padurile si le pun la pamant pe versanti intregi. Pasul ala care odinioara iti dadea prilej de oftat indelung privind valea plina de brazi, acum iti da prilej de oftat indelung privind cum muntii sunt cheliti complet.

Drumul inca se mai mentine acceptabil, se si lucreaza pe el. Dar in curand vor incepe alunecarile masive de teren, caci brazii abia se mai tin in picioare, acolo unde au fost lasati in pace.

Fac astia pe Guerilla dictionarul ala de mitocanie urbana. Din pacate sunt specii pe lumea asta mult mai periculoase. Una dintre ele este Taietorul de Padure.

Va las pe voi sa gasiti un text haios despre Taietorul de Padure, mie mi-a pierit tot cheful de haz. Sa zicem doar ca padure e inca destula, fie si pentru a-ti incanta ochii, nasul si inima. Dar cat o mai fi…

Share →

3 Responses to Defrisati baieti!

 1. Sorin says:

  Din pacate, am descoperit zona abia anul asta, dar chiar si neavand amintiri legate de padurile de altadata, era evident jaful care se produce acolo.

  De curiozitate, am cautat ceva informatii despre acei Cascade Empire, care se pare ca au cumparat tot muntele pe-acolo, si au tinut sa si “promoveze” acest lucru pe kilometri intregi, pe marginea drumului:
  http://sp2.ro/9f2c6a
  http://sp2.ro/b45018

  Nu mai comentez foarte mult, mai zic doar ca, la una din cele doua vizite in zona, mergand spre Obarsia Lotrului, a trebuit sa stam vreo 20 min sa asteptam ca niste baieti, foarte linistiti altfel, sa termine de incarcat 2 camioane de lemne, puse in paralel, care blocau drumul. Oamenii chiar se simt stapani pe toata zona (si, din pacate, chiar sunt, pentru ca nu e nimeni sa-i impiedice) :(

 2. A.Faith says:

  cum mai e drumul în zona aia? ai trecut de Vidra?

 3. zvoner says:

  Nu am trecut de Vidra. Anul trecut erau destule gropi, iar spre Obarsia Lotrului, imediat cum treci de lacul de acumulare (care la randul lui e practic secat), apar gropile din belsug.

  Intre Voineasa si Vidra e ok, mai apare criblura din cand in cand, dar se merge linistit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card