Principalul motiv este ca sunt deja un utilizator total nefericit de Windows Vista. Da, am cumparat acest sistem de operare, in varianta Home Premium. Cu bani. Multi. Si asta inca de cand a aparut pe piata.

Ce am primit in schimb? Un sistem care imi acapareaza enorm de multe resurse, care se misca ingrozitor de greu de la un patch la altul, care primeste uneori si 3 security updates pe saptamana si care in general este facut atat de prost si de non-user-friendly incat daca eram mai cu tupeu ii reclamam pe Microsoft la Protectia Consumatorului.

Dar Microsoft mi-a luat banii – si trei ani din viata petrecuti blestemand ziua in care am dat banii pe Vista – cu mult tupeu si fara niciun fel de jena pentru porcaria de sistem de operare pe care mi-a livrat-o. Iar acum ma invita sa upgradez la Windows 7, despre care toata lumea spune ca e tot ceea ce Vista nu a reusit sa fie – desi promisese ca va fi!

Am si eu o intrebare: de ce eu, utilizator nefericit de Win Vista, care ma consider chiar pacalit de catre Microsoft cu un produs submediocru, ar trebui sa mai dau alti bani pentru a upgrada la un sistem de operare care sa imi livreze in sfarsit ceea ce mi s-a promis de fapt de Microsoft inca de cand am dat banii pe Vista?

Nu ar fi mai normal ca upgrade-ul meu sa fie gratuit, ca un fel de cerere de iertare din partea Microsoft ca si-a batut joc de mine – pe banii mei – timp de trei ani de zile?

Iata de ce NU voi cumpara Windows 7, chiar daca in imensa-i marinimie Microsoft imi ofera un discount mizerabil de upgrade de la licenta mea de Vista. Singurul mod in care voi pune Win 7 pe computerul meu ar fi fara licenta. Dar n-o sa fac asta, pentru ca sunt suficient de prost incat mai degraba sa downupgradez la Win XP (pe care il am tot cu licenta!) decat sa imi reinstalez un Vista catastrofal sau decat sa risc cu un sistem Win 7 fara licenta.

Atunci cand Microsoft ne invita sa fim destepti, poate ar trebui sa se gandeasca mai intai de toate la modul in care ne ia pe noi de fraieri.

Ah, si vad ca nu sunt singurul… http://bmighty.informationweek.com/hardware_software/showArticle.jhtml?articleID=220100428&pgno=1

Share →

13 Responses to De ce NU o sa trec la Windows 7

 1. WladyX says:

  Linux FTW!! :)
  Iti recomand Ubuntu :P

 2. John.D says:

  Pacat ca ai dat banii pe vista, totusi w7 este superior .
  Parerea mea

  John.D

 3. Eu scriu acest mesaj de pe Ubuntu 8.04. Sistemul este super OK si stabil: pentru aplicatii windows am o masina virtuala bazata pe VirtualBox (singura chestie care imi trebuie de la windows este Photoshop).

  Daca vrei in mod serios sa iei in considerare trecerea pe Linux/Ubuntu, atunci ruleaza in paralel ambele sisteme. Eu asa am facut timp de 1 an de zile, pana m-am convins ca imi pot face treaba bine cu Ubuntu.

 4. [...] Zvoner.ro » De ce NU o sa trec la Windows 7 http://www.zvoner.ro/de-ce-nu-o-sa-trec-la-windows-7 – view page – cached Principalul motiv este ca sunt deja un utilizator total nefericit de Windows Vista. Da, am cumparat acest sistem de operare, in varianta Home Premium. Cu bani. Multi. Si asta inca de cand a aparut pe… Read morePrincipalul motiv este ca sunt deja un utilizator total nefericit de Windows Vista. Da, am cumparat acest sistem de operare, in varianta Home Premium. Cu bani. Multi. Si asta inca de cand a aparut pe piata. Read less [...]

 5. Bancosul says:

  Si eu tot Ubuntu folosesc (9.10) si acasa si la serviciu. Merge brici. Legatura mea cu Windows s-a pierdut de pe la XP. Nu am avut placerea sa folosesc Vista sau 7. Am un calculator vechi de 5-6 ani.

  De ce sa-mi pun sistem de operare care ma obliga sa fac un upgrade hardware cand aceeasi configuratie zbarnaie pe Linux.

  Bye, Bye Windows.

 6. Bogdan Barna says:

  Sunt de acord ca nu este corect sa ti se ceara bani pentru upgrade de la Vista la 7 dar nu inteleg de ce ai continuat sa folosesti Vista daca aveai licenta de XP.

 7. io says:

  iti recomand mandriva :)

 8. zvoner says:

  Pentru linuxari: no offence, insa necesitatile mele de lucru nu sunt indeplinite nicidecum de Linux. Prefer un sistem comercial, iar daca as trece la ceva, as trece la tot ce ofera un Mac.

  Bogdan: am platit Vista si am instalat sistemul, nu era normal sa doresc sa-l folosesc? :) Am asteptat un SP care sa regleze micile probleme initiale. Nu s-a intamplat ca la XP, unde SP-urile au rezolvat ce era de rezolvat, ci dimpotriva. Cu fiecare patch sistemul a devenit tot mai greoi.

  Acum trebuie sa-l reinstalez, si ma batea gandul sa trec la Win7, despre care toata lumea zice ca e mai bun decat XP. O reinstalare inseamna pentru mine sute de giga mutate, back-upuite si altele.

  Ma seaca insa la ficati ca mi se cer bani pentru asta. De aceea s-ar putea ca in loc sa reinstalez Vista, sa trec la vechiul XP, treaba care are propriile sale neajunsuri. So… :)

  Postul se vrea a fi un protest impotriva modului in care Microsoft ne ia de fraieri – ce solutii voi gasi eu la asta, ramane de vazut :P

 9. 2tB says:

  stii ca, ptr mac, update-ul de la leopard la snowleopard e gratuit?

 10. Cristi says:

  Iti spun din propria experianta ca ubuntu e praf si cred ca asa sunt si celelate distrouri de linux…. Nu se compara deloc, absolut deloc cu windows 7 … sau orice alt windows… Este foarte bine gandit ubutu si cu modul de partitionare si cu tot, dar la capitolul stabiliatate si viteza nu se poate compara cu windows.

 11. Faron says:

  Nu vreau sa intru in polemica Windows vs Linux, dar totusi Cristi, nu provoca, de exemplu cu capitolul viteza; mi-a venit sa rad

 12. Eu iti recomand Windows 7 pentru ca este mult mai complet si mai usor de utilizat.Este adevarat ca ”mananca” multe resurse,dar daca nu le detii,treci la XP,este mult mai stabil ca Vista.

 13. zvoner says:

  Ei, intre timp am trecut evident la Win7. Nu o sa uit insa magaria celor de la Microsoft care au livrat un produs submediocru doar ca apoi sa ceara bani pe produsul care repara toate slabiciunile acestuia.

  Win 7 e intr-adevar altceva, iar XP-ul si-a cam trait traiul, oricat ar fi de stabil. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card