Strigatoare la cer incapatanarea Olandei de a cere amanarea intrarii Romaniei in Schengen, pe motiv ca tara asta geme de coruptie, ca vamesii romani sunt in continuare unii dintre cei mai corupti si ca, de altfel, crima organizata si mafiile sunt cele care conduc Romania.

Strigatoare la cer pretentia lor sa ne rezolvam mai intai aceste probleme inainte de a le exporta necontrolat in Europa, olandezii bazandu-si politica pe ceea ce au vazut deja ca se intampla chiar si fara a fi in Schengen – sute de mii de borfasi veniti din Romania, de cersetori si de traficanti de carne vie care au impanzit Europa si au umflat deja cifrele criminalitatii in toate tarile in care s-au stabilit.

Nesimtire curata sa pretinda Romaniei sa rezolve nu doar forma, ci mai degraba fondul – caci faptul de a corespunde tehnic unor norme nu inseamna nimic daca, atunci cand dai la o parte raportarile oficiale, vezi toata mizeria din spate, cu piese de sah care merg pana la Rege si Regina, cu clanuri romanesti care au pus mana pe mica criminalitate din multe tari europene si asa mai departe.

Abuz fara limite din partea Olandei, sa ne ceara ca inainte sa fie granite complet deschise intre noi si ei, fara posibilitatea de a verifica cine si cum intra, sa incercam macar sa ne rezolvam ceva dosare mai groase de coruptie, care sa-i linisteasca un pic ca nu o sa importam si alte mizerii, de data asta pe directia Orient-Occident.

Sigur, Olanda e singura care se opune intrarii Romaniei in Schengen, restul tarilor ne-ar primi cu bratele deschise, dar ce sa faca, cum sa ii influenteze ele pe olandeji, nu vedeti c’astia sunt nebuni?!

Romania are toate motivele sa fie suparata pe profesorul care ii arata usa, desi si-a facut toate temele. Cand furi din portofelele copiilor si le dai palme peste ceafa, faptul ca ti-ai facut temele ar trebui sa te scoata basma curata, nu?

Tagged with:  
Share →

4 Responses to De ce nu intram in Schengen

 1. bananea says:

  Interesant ar fi de stiut care ar fi jocurile politice europene, prin care Olanda a devenit degetul aratator al Europei, pentru ca in mod normal nu ar trebui sa fie un caz izolat…

 2. MFS says:

  intram noi, dar nu momentan..

 3. Sorin says:

  Ca principiu general cred că ai dreptate. Ar trebui să ne mai rezolvăm din problemele astea (nu complet, pentru că e utopic să le eradicăm) înainte de a intra în Schengen. Aș zice că o măsură utilă ar fi să mai construim niște închisori în care să băgăm zecile de mii de infractori de cetățenie română care ne strică imaginea în Europa. Desigur, pentru asta și tu și eu trebuie să mai băgăm mâna în buzunar pentru niscai taxe suplimentare, ca să îi hrănim pe infractori cât îi ținem la mititica…

  Pe de altă parte însă nici cu Olanda nu mi-e chiar rușine. Știu eu o companie olandeză care dacă ar fi luată la bani mărunți în privința produselor care le fabrică și comercializează în România ar ieși tare șifonată. Ar rezulta că își bate joc cu bună știință de cei care le consumă produsele în România, folosind ingrediente de cea mai proastă calitate și – pe ici, pe colo – chiar interzise. În timp ce în țara lor sau în alte țări vestice nu își compromit produsele. Dar în România merge, e o țară de infractori, nu?

  Lucrurile sunt relative. Cei care decid că nu avem încă ce căuta în Schengen nu judecă după criteriile enunțate de tine, ci după unele mult mai pragmatice. De aceea opinia ta este corectă moral, dar incorectă politic. Iar din punct de vedere strict tehnic, dacă spui că pot intra undeva doar dacă am cămașă și cravată, nu e corect să mă ții afară pentru că n-am șapcă. Asta înseamnă că chiar dacă îmi pun șapcă, data viitoare o să inventezi altă regulă nouă și tot afară ai să mă ții…

 4. zvoner says:

  @Sorin, sunt constient de partea asta de argumentatie, dar am lasat-o voit in afara discutiei in acest articol pentru ca noi avem din pacate un sport national: cand suntem trasi pe dreapta pentru ca am gresit, tipam imediat: da’ dar pe alalalt de ce l-ai lasat sa scape?! :)

  Adica ar fi cazul sa ne folosim de aceasta discriminare pentru a incerca totusi sa rezolvam macar 10% din marile dosare de coruptie si pentru a curata macar 50% din cancerul din vami.

  Pe de alta parte, pe langa argumentele tale – cu care sunt complet de acord – ar mai fi si altele impotriva Olandei, bazate strict pe dreptul international, cat si pe cutumele UE. Dar despre ele m-am gandit sa scriu ceva mai incolo, cand oi gasi un pic de timp. Tema data este vasta si nu tine doar de Olanda, folosita in context drept deget aratator. Dar revin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card