Unul dintre misterele Bucurestilor este obstinatia cu care soferii parcheaza in fata iesirilor din curti. Cred ca asta vine dintr-o pornire ancestrala, bazata pe suficienta prostie si pe un binecrescut dispret fata de ceilalti.

Berbeci

“Doar cinci minute” te anunta berbecul, si pleaca, desi tu incerci sa-i explici prin vorbe, apoi strigate si semne dulci cu mainile ca vei iesi cu masina din curte in doua. Minute. Si revine dupa juma’ de ora.

Ai treaba la vreo firma din centru, care sa fie dotata si cu garaj in curte? Ghinion. Ai toate sansele sa nu mai poti iesi. Pentru ca domnisoara a lasat Corsa din dotare pusa de-a curmezisul, direct pe intrarea spre curte. Credea ca e loc de parcare amenajat de Primarie.

Ai loc platit in parcarea de resedinta a blocului? Nu-i nimic, se va gasi vreunul care sa-si lase masina direct la iesirea din parcare, astfel incat sa trebuiasca sa te strecori la milimetru pe langa el ca sa poti iesi. “Ce, nu poti trece?” Ba poti trece, trebuie sa fii doar putin mai atent, asa, sa-ti tremure pipota-n tine ca iti zgarii masina.

Ma intreb: daca ai parca asa, de-anboulea in fata portii unei case americane, cat timp va trece pana sa fii ciuruit de gloante? Cate secunde ar trece pana ar iesi proprietarul casei cu shotgun-ul la tine si ti-ar zbura parbrizul catre aleluia? Dar la noi nu, nenicule, nu, e drum public, imi pot lasa masina. A, nu poti iesi din curte sau parcare? No problem, ai rabdare si asteapta.

Eu caut un sistem de ejectare a masinilor parcate aiurea. Cerinte: sa fie usor de introdus sub o masina. Sa fie actionabil prin telecomanda. Si sa poata arunca in aer masinile la cel putin zece metri pe lateral, pe o directie data. Amatori?

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card