Stati linistiti, n-o sa fac un decalog si nici nu o sa reiau ce au spus altii. Voi spune doar atat: daca tot vreti sa scrieti despre masini, asigurati-va ca va pasioneaza intr-adevar domeniul. Nu trebuie sa fiti specialisti. E insa obligatoriu sa fiti pasionati, chiar daca sunteti la inceput. Sa va ia flama. Sa simtiti gustul. Altminteri, ar fi pacat de efortul vostru.

Citeam azi pe Automarket interviul lui Mircea cu exceptionalul Tiff Needell si mi-am dat seama ca pana nu ai facut corp comun cu un kart macar, nu ai ce spune despre masini. Ca pana nu te-ai dat pe un circuit si nu ai dus masina la limita nu poti spune mai nimic despre pasiunea de a pilota, ba inca nici despre a sofa.

Poti vorbi despre masina intr-un context – design, cultura, calatorii sau orice altceva. Corect si foarte adevarat. Insa pana nu simti Focul, indiferent ca te arde de multa vreme sau de curand, nu ai ce cauta pe nisa asta.

Nu conteaza cat de puternica e masina, cat de sportiva e, cat de scumpa sau de accesibila e. Conteaza sa o simti, sa o iubesti pentru ce vrea si pentru ce reuseste sa fie, sa o mangai si sa ii simti vraja. Nu toate vor reusi sa starneasca in tine Focul. Insa unele, oh, unele…

Unii dintre cei care scriu despre masini sunt mai tehnici, altii – ca mine – mai axati pe senzatii. Important e sa aiba in ei Focul. Iar acesta, ca orice altceva in viata, poate aparea din senin si ramane in tine pentru totdeauna.

Cititi interviul cu Tiff. Veti vedea acolo ditamai vapaia.

ps. anul asta tin mortis sa facem un campionat de karting pentru bloggeri si jurnalisti auto. Cu curse saptamanale, alea alea. Cine se baga?

Tagged with:  
Share →

11 Responses to Cum sa scrii despre masini

 1. Chinezu says:

  Nu mi-ai da un link si mie, de zici ca am un Trabant sau ceva de genul… =)) La faza cu kartingul ma bag clar :D

 2. zvoner says:

  Stiam eu ca uitasem pe cineva… :D

  Deci avem +1 la karting. Astept si altii!!!

 3. ab says:

  Eu is in for karting. Mi-a placut tare cand am alergat in campionatul de karting organizat de colegii mai pasionati dintr-o corporatie portocalie, asa ca n-as rata. Daca pot ajuta in vreun fel la organizare, let me know.

 4. Ma bag, o sa fie amuzant. Daca pot ajuta cu ceva just say it.

 5. M-as baga, dar sper ca nu am nevoie de carnet ca sa particip :) )

 6. zvoner says:

  Nu e nevoie de carnet :)
  Acum plec la un test, nu va impacientati daca nu apar repede comentariile voastre, le aprob cand ma intorc, pe seara!

 7. ipo says:

  Nu toata lumea vrea sportivitate de la o masina. De fapt sunt foooarte putini clienti care vor cu adevarat o masina cu care sa poata face sport. A, e misto sa crezi ca ti-ai cumparat o masina sport de 200 CP, care arata periculos si poate in mana unui specialist sa faca nebunii, dar cel mai probabil clientii de asa masini le vor folosi o data-de doua ori mai serios, apoi se vor tara prin trafic si pe soselele noastre ciuruite, cot la cot cu Loganurile si TDI-urile.
  De-al naibii o sa scriu un articol despre masini pe blog. :)

 8. Ma bag si eu la karting!

  Pe de alta parte imi place foarte mult cum pui accent pe “Focul” pe care trebuie sa il ai cand scrii despre masini. As completa chiar ca “Focul” asta trebuie sa il ai cand scrii despre orice alteva

 9. [...] Cu copilot pentru zvoner. [...]

 10. joyflint says:

  Unii scriu despre defectele care i-au necajit in exploatarea unui model anume. Nu-i rau, comunicam despre aceste posibile neajunsuri, aceasta este de luat in considerare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card