Observ ca CCR a luat decizia care era la mintea cocosului: reducerea pensiilor este anticonstitutionala (as adauga eu si ‘tampita’ avand in vedere ca banii care se economiseau pur si simplu dispareau din economie). As mai adauga si ‘inutila’ caci in 24 luni de zile, cu pensii inghetate, oricum se va ajunge la acel nivel.

Mai observ ca Guvernul Romaniei tinde sa ia cealalta masura, mai sinistra decat prima: sa creasca taxele. Asta inseamna, de fapt, disparitia altor bani din economie. Apoi o sa dispara si firme, care se vor reloca, apoi o sa dispara si pensionarii si bugetarii si toti ceilalti care nu isi vor mai putea permite sa plateasca preturile crescute cu 20-30% (ca efect cumulat al devalorizarii leului fata de euro si a cresterii TVA si a altor taxe).

Si apoi ne vom intreba cu totii de ce a preferat guvernul Boc sa taie din buzunarul nostru decat sa taie din buzunarul clientelei sale. Stiu ca suna a sant gen Antene, insa din pacate asta e realitatea: daca Guvernul ar reduce din achizitiile publice (mai drastic decat o face), atunci nu ar mai fi nevoit sa se imprumute la FMI.

Ma rog, nu sunt economist, dar o treaba e la mintea cocosului: daca n-ai bani in casa, atunci degeaba tai banii salariatilor tai daca tu continui sa-i dai pe calatorii cu avionul, IT-uri scumpe sau amante. Taie mai intai excesele tale si lasa-ti angajatii sa respire.

Intrebarea este: are Boc mintea cocosului? Si o alta intrebare: oare cine vine in locul sau va avea curajul sa stea in picioare in fata lui Basescu si sa carmeasca cu propria-i mana tara asta? Si inca una: WTF?!

Tagged with:  
Share →

5 Responses to Cresteti taxele. Ne ducem sa murim putin

 1. sulfy says:

  preturile vor creste si de la producator fiindca el va plati tva la chirie la benzina la curent electric…

 2. IN CE TARA TRAIM???????

 3. io says:

  ai observat cum a picat bursa si RON-ul in ziua in care CCR a intors proiectul “tampit” al guvernului de a restructura cheltuielile publice?

  nu ti se pare ca asta ar sugera ca piata/investitorii considerau aceastra restructurare utila? si ca, acum cand nu se mai taie pensiile, increderea lor in economia romaneasca a scazut atat de mult incat am intrat intr-o singura zi in top 10 economii riscante din lume?

  e usor si tentant sa injuri guvernul. si sa strigi in cor cu toata lumea ca sa nu se taie. e mai greu sa incerci sa judeci putin si sa vezi daca chiar exista o alta solutie – din moment ce te crezi, la fel ca jumatate din tara asta, mai destept decat Boc.

  povestea cu bugetul de stat care poate fi salvat prin reducerea cheltuielilor cu transportul, IT-ul si amantele e la nivelul retoricii unui Mircea Badea, zau :)

 4. zvoner says:

  io, e normal si benefic sa se taie cheltuielile publice. Dar trebuie sa tai de acolo de unde poti, iar batalia pe pensii era pierduta dinainte pentru ca onor Constitutia tarii este astfel alcatuita incat NU PERMITE o masura de genul celei inaintate de guvernul Boc. Ei stiau asta, sau daca nu stiau trebuiau sa stie.

  De aceea, in loc sa taie pensiile le puteau ingheta (asta pot) si se puteau concentra pe alte masuri. Am amintit de cheltuielile cu transportul, IT-ul si amantele doar ca retorica, intr-adevar, caci in alte zone se duc banii grasi si frumosi.

  Poate ca daca nu pierdeau un an jumate si apoi inca doua luni ca sa ia niste masuri care se impun, nu ne mai certam noi degeaba pentru ei.

  Cresterea TVA-ului este o masura mai putin nociva, nocive sunt toate taxele care vor fi marite in paralel cu TVA-ul, iar efectul va fi asurzitor. Si asta pentru ca onor Boc s-a gandit sa ia o masura tampita inainte sa-i zica cineva ca NU se poate lua (deci, sa se gandeasca la alta). Capisci?

  ps. da, sunt mai destept decat Boc si pun pariu ca jumate din tara asta e mai desteapta decat Boc. Cand un jurist este incapabil sa vada neconstitutionalitatea unei masuri si se agata de ea ca ax central al politicii sale, eu ce sa mai zic?

 5. pirat says:

  cred ca la anu se ajunge la 30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card