Ok, pentru ca fanii Linux oricum nu vor citi asta, imi voi permite sa spun ca Windows Vista e chiar un sistem de operare simpatic. Numai ca daca incepe sa iti crape din zece in zece minute si sa te binecuvanteze cu minunatul BSOD (Blue Screen of Death), exista un demon in tine care iti urla ca ai dat banii degeaba pe un gunoi corporatist.

On the bright side: daca folosesti Memory Diagnostics Tool oferit de Vista (tot ce trebuie sa faci e sa scrii “memory” in campul Start Search din bara de Start si gasesti tool-ul imediat), vei descoperi foarte repede ca toate mesajele de genul Superfetch Stopped Working, sau ca vreun Host Service Stopped Working, etc., au legatura cu memoriile RAM.

Yep. Bine, programasul de la Microsoft nu stie altceva decat ca ai o problema de hardware, iti trebuie alt program sa identifici in mod exact problema. Sau sa scoti ad labam placutele de memorie pana dai de cea defecta.

Asadar, inainte de a cauta innebuniti drivere ca sa nu va mai crape sistemul, faceti un test al memoriilor. S-ar putea sa aveti surprize. Chiar daca pe vechiul Windows XP mergeau de n-aveau treaba, este suficient ca una dintre ele sa aibe o cat de mica defectiune, tolerata de XP, ca Vista se va bloca sau va incepe sa crasheze. Aviz amatorilor!

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card