Am si eu o dilema. Veche, noua, nu conteaza.

Citeam si eu o (singura) revista scrisa in romana, si inca o citeam cu mare placere. Numele ei era Esquire. Scriitura superba, oameni de mare calitate, povesti asemenea, distractiva, informativa si culturalizanta totodata. O placere.

De ceva vreme insa nu o mai cumpar. De 2 numere ca sa fiu mai precis. Primul motiv e simplu: un destept sau o desteapta de la marketing s-a gandit ca ar fi bine sa o dea numai bundle cu un DVD bagat pe gatul cumparatorului. De parca excelentul continut al revistei ar trebui cumva dat la o parte ca sa faca loc unor filme mediocre sau complet neinteresante (sau, chiar si in cazul in care sunt interesante, demult vazute deja pe computerul de acasa).

Din aceasta cauza era sa nu cumpar revista inca din mai. Dar am gasit-o cu chiu cu vai la Billa, fara DVD. Si am luat-o. Si mi-a placut din nou.

Dar in iunie nu am mai gasit fara DVD. Si nu am luat-o. Pentru ca mi se pare strigator la cer sa vrei sa-mi vari pe gat un film si mana in buzunar doar pentru a-ti mari tu incasarile. Eu cumpar revista pentru continutul ei, nu pentru bonusurile de doi lei atasate!!

Iar acuma, in iulie, ce-mi vad ochii pe coperta?! Buzdugan si Morar?!

Bai fratilor, imi pare rau, de acum strang banuti sa cumpar editia straina. Daca astfel de nulitati absolute sunt pe coperta voastra, inseamna ca e ceva profund gresit in Romania aia culta in care imi mai puneam speranta. Cu Andrei Gheorghe v-am inteles, ba chiar si cu Bucurenci sau Raduleasca. Am luat revista si am citit, chiar daca mai cu sughituri, caci oamenii astia au mai si facut cate ceva (in fine… poate doar ultimii doi). Dar cu astia?!

Idei pentru copertile viitoare: Romica si Palade, Mondenii, aia de vor in NATO, Becali, Dan Diaconescu, Mircea Badea, Ciutacu, dementul ala cu mustata, si asa mai departe. Daca tot ati luat-o pe calea asta, felicitari, continuati tot asa! Va urez ingropaciune placuta :(

Berk. Si re-berk.

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card