Asadar intaiul tinichigiu al tarii a hotarit ca e cazul sa-i sparga putin capul lui Mugur Isarescu si sa ii demonstreze ca nu are de ce sa fie optimist: tara va intra in recesiune. De parca Isarescu ar fi spus altceva din octombrie incoace (sau stai, ca pe vremea aia dom’ presedinte vitupera impotriva elementelor ostile care fac scenarii apocaliptice si nu vor sa dubleze salariile la profesori). Isarescu indraznise sa fie optimist, ca dupa gaura din toamna-iarna-primavara-vara, s-ar putea sa o luam din nou in sus din iarna.


REALITATEA.NET – Traian Băsescu a criticat mai mulţi miniştri. ” Situaţia Educaţiei în România este una dramatică din punct de vedere al calităţii” , i-a spus Ecaterinei Andronescu

Nu stiu, auzind cele spuse de primul mecanic auto cu comportament de chelner al tarii mi-a venit asa, o chestie de la stomac, si un dor de duca cat mai departe de tarisoara asta.

Din fericire m-am tratat cu un gratar in natura la Dragomiresti-Vale, unde mi-am regasit linistea printre prieteni care au cu totul alte preocupari decat politica. Bonus: cantec de pasari, iarba verde, cer de un azur netulburat si multa odihna.

Nici nu-mi mai vine sa cred ca i-am acordat un capital masiv de simpatie acestui tembel ajuns in capul statului. Nici nu mai am cuvinte sa exprim greata care m-a cuprins auzindu-l pe seful statului vorbind despre necesitatea ca sistemul de invatamant din Romania sa nu mai produca “filozofi”, ci “chelneri, ospatari, tinichigii, mecanici auto”. Ca doar elevul “poate citi despre Herodot, salata si papadie si pe Google”.

Cu alte cuvinte, hai sa facem un popor de idioti incapabili sa isi cunoasca istoria, o masa amorfa de chelneri si tinichigii auto pe care sa-i poata manevra clasa politica asa cum doreste (nu ca pe filozofi n-a reusit, nu!). Vorba lui Petrica Roman, “asta suna ca dracu’!”.

Daca sunteti suficient de tineri pentru a nu fi apucat comunismul, apai sa stiti ca asta era exact ‘Omul nou’ dorit de comunisti. Om fara cultura, fara gusturi dezvoltate, fara capacitatea de a gandi abstract, un individ robotizat, invatat doar sa faca ceva cu mainile, nu si cu capul. Filozofii erau niste pierde-vara, niste terchea-berchea, niste vome pe picioare demne de tot dispretul.

Iata ca musiu le prezident reia tema si o ridica la rang de sfat prietenesc adresat madamei cu alura de Coana Leana, care cu aceasta ocazie si-a dat ochelarii jos sa-i mai dezabureasca putin, de emotie.

Inteleg ca elevii sa fie degrevati de memorarea pe de rost a tot felul de date stupide despre economiile si geografia amanuntita a altor tari. Inteleg ca elevii sa nu mai trebuiasca sa memoreze toate datele si bataliile stupide si inutile ale istoriei noastre si a altora, doar ca sa le recite voios si apoi sa uite imediat de ele. Inteleg si faptul ca scoala romaneasca este inca incapabila de a pregati oamenii pentru viata.

Dar vraistea proletcultista din mintea presedintelui ma face sa ma indoiesc profund de sanatatea mintala a celor dintre “filozofi” care il vor mai vota si pentru urmatorul mandat. Nu ca ar avea ce sa puna in schimb.

Mizeria naibii, ca nici daca nu te duci la vot nu faci mare chestie, clasei politice romane convenindu-i acest lucru. Asa ca, dragi filozofi, votati in continuare cu picioarele, directia vest. Unde veti fi serviti de chelnerii, mecanicii si tinichigii auto romani, emigrati si ei demult in tarile cu apa calda. Cu un astfel de idiot in fruntea tarii, si cu alternative numite Geoana, Crin sau mai rau – Vadim sau Becali, Romania nu urmeaza sa intre doar in recesiune, ci si in cea mai enervanta perioada din istoria ei moderna: perioada in care va pierde din nou 20 de ani absolut degeaba.

Share →

3 Responses to Chelnerul Basescu baga Romania in recesiune

 1. pencea says:

  Intrebari la care chiar caut raspuns:
  imi poate recomanda cineva un cizmar bun? Unul care face asta de cand se stie si care sa pretuiasca un pantof scump? Sau un frizer care sa te vada si sa-ti spuna ce stil crede ca te-ar prinde? Nu vreun salon pentru gay, nu o frizerie de tuns oi – o simpla frizerie care sa semene cu ideea americaneasca de barber shop.

 2. zvoner says:

  Din pacate nu iti pot recomanda nici una nici alta.

  Eu ma tund de 20 de ani la aceeasi frizerita, care chiar e ca in filmele americane: vorbesti de toate, te si sfatuieste cum sa te tunzi… (bine, la mine e clar, 2 mm ca altfel se vede chelia :D ).

  Cizmari… ha. Poate doar pingelari, nu cred ca exista in Romania un mester cizmar care sa isi cinsteasca meseria.

 3. Vinuri says:

  Ne mergea si asa prost si fara afirmatiile lui Base,acum trebuie sa anunte si el diverse,pe zi ce trece arunca mai multe pisici si zvonuri si controverse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card