L-am intalnit din nou pe Isus, de data asta nu la metrou sau supermarket, asa cum obisnuiam, ci facand autostopul, intr-un nor de praf. Cand praful s-a mai risipit, am profitat sa-i iau un interviu, de data asta Esquire-like, punand aici doar raspunsurile, nu si intrebarile. Iata, asadar, ce-am invatat de la Isus…

1. Iubeste-te pe tine insuti. Acuma, normal, voi o stiti un pic diferit, insa inainte de a-ti iubi aproapele trebuie sa scapi de toate complexele de inferioritate si sa te iubesti asa cum esti. Altminteri, cum ai putea iubi pe altul? Asta e cea mai importanta porunca.

2. Fa intotdeauna mai mult decat asteapta altii de la tine. Asta nu inseamna sa fii masochist, caci a intoarce obrazul la o palma nu e totuna cu a-l intoarce la un pumn. Doar nu esti tampit sa stai sa fii batut degeaba. Nu asta era ideea. Surprinde-i placut pe cei din jur si o sa-ti raspunda indoit.

3. Nu pretinde ca ai credinta in mine doar pentru ca apoi sa-mi calci toate principiile. Ma jignesti profund cand faci asta. Si toti faceti asta, dar ma rog, c’est la vie…

4. Foloseste-ti pozitia in cadrul firmei pentru a-ti face prieteni peste tot. Asta e sfatul meu de business – pilda administratorului nedrept iti spune ceva? Acuma, n-o sa auzi de la mine alte sfaturi de afaceri, stii ca le detest.

5. Cei mai puternici dusmani iti pot deveni cei mai loiali prieteni, daca stii cum sa-i iei. Ia gandeste-te, ce ar fi fost crestinismul fara Saul din Tars? Nu te indeparta de dusmanul tau, asadar, ci dimpotriva, apropie-te si intelege de ce ti-e dusman si cum iti poate deveni aliat.

6. Toti cauta iubirea. Toti cauta adevarul. La un moment dat insa, ceva se rupe si se duc dupa multime. De-aia si sunt atat de tristi, chiar si cand se bucura. Uita-te in schimb la cei care inca mai cauta, caci aceia vor si gasi.

7. Ma enerveaza cel mai mult cei care ma picteaza ca pe un anemic cu privirile pierdute. Mai tata, eu am fost tamplar vreo 16-17 ani. Asta inseamna munca, munca si iar munca. Chiar am fost bine cladit, sa stii! Si nu doar antebratul!

8. Daca vrei sa intelegi cu adevarat celalalt sex, inconjoara-te cu el. Am invatat multe de la femei pentru simplul fapt ca le-am lasat sa vorbeasca si le-am ascultat. Si asta, intr-o vreme cand a vorbi cu o femeie era o blasfemie. Voi va certati pentru ca sunteti incapabili sa auziti cu excrescentele alea de o parte si de alta a capului.

9. Nu domnule, nu am sedus niciodata o femeie. Maria Magdalena mi-a fost o buna prietena, dar asa mi-a fost si Marta si o gramada de alte femei. Terminati cu prostiile. Apropo, daca tot veni vorba, cati dintre voi aveti o miniatura cu voi insiva, goi, purtata intre sanii femeilor? Ai?

10. Da, e trist ca azi se invecheste artificial vinul, insa pe bune ca atunci cand am transformat apa in vin – si vin de calitate, vechi, cu aroma rafinata – nu am crezut ca voi da nastere la o industrie…

11. Toti traiti cu senzatia asta, ca lumea se duce de rapa. Hai sa-ti spun o chestie: lumea ta se poate duce de rapa in fiecare moment. Asa ca mai usor cu grijile pentru ce va fi in viitor si mai tare cu apreciatul prezentului. N-ai nicio scuza daca nu-ti realizezi planurile de frica de ce-o sa se intample. Ajunge zilei grija ei.

12. Tizian. Da Vinci. Newton. Einstein. Hawking. Apropo, stii ca Darwin s-a chinuit mult cand a inceput sa-si piarda credinta? A trebuit sa-l oblojesc bine de tot cand a ajuns aici. Asta pana cand a inceput sa-mi catalogheze speciile de ingeri si l-am trimis in cercetare putin mai jos.

13. Curand. Dar nu te lua dupa mayasii aia, n-au fost in stare sa-l ghiceasca pe Cortez, iar voi va luati dupa ei.

14. Fie ca sa incetati o data cu toate urarile astea insipide. Nu, pe bune acum, chiar are vreun rost sa va felicitati pentru ceva ce mi s-a intamplat doar mie?!

Tagged with:  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card