Se tipa in gura mare ca ne e din ce in ce mai greu, ca e din ce in ce mai rau, ca lumea se prabuseste in jurul nostru, ca ce bine era pe timpuri…

Nimic mai fals. La nivel global, omenirea n-a dus-o niciodata – repet, niciodata - mai bine. Demonstrabil statistic.

Da, mai sunt enorm de multe de facut, iar pacea si securitatea care permit multor zone sa iasa din saracie nu sunt neaparat niste chestii care sa dureze. Dar omenirea NU o duce mai prost, ci doar a invatat sa se planga mai mult, pe masura ce se invata cu traiul bun. Niste plangaciosi.

Poate ar trebui sa ne lamentam mai putin si sa ne bucuram mai mult de viata. Nu?

Tagged with:  
Share →

3 Responses to Cat de prost traieste de fapt omenirea?

 1. gogulu says:

  In general lumea nu se plange pentru suferinta altora, ci pentru suferinta ei. Iar punctual noi, romanii, o ducem mai rau in ultimul timp. Pe scurt, nu ma intereseaza ca in India s-au construit spitale cand la noi te duci acum cu punga de medicamente la spital si ai sanse mari sa te intorci acasa la fel de bolnav. D’asta ne plangem…..E o plangere punctuala in spatiu si timp.

  Problema mea acum este daca romanii vor fi in stare sa progreseze in viitorul interval de 5-10 ani sau nu. Vom avea economisti capabili, medici capabili, politicieni capabili, IT-isti capabili sa tina tara asta sus, sau vom fi numai o tara de mici mestesugari si IMM-uri numai buna ca piata de desfacere pentru restul Europei ? Este capabila generatia care are acum varsta de 15-25 de ani sa aduca schimbari importante in mentalitatea oamenilor si sa ridice tara la un nivel acceptabil de trai ? Incerc sa imi imaginez ca vom fi pe acelasi nivel cu slovacii, polonezii si chiar cu ungurii intr-un deceniu si nu reusesc. Istoria ma contrazice mereu, dar nu asta ar fi argumentul principal, ci faptul ca am sentimentul ca noi nu ne putem ridica singuri, ci numai impinsi de la spate de altii. Iar cei care ar putea sa ne impinga nu au timp de noi acum.

 2. zvoner says:

  Dar ne putem impinge singuri de la spate spre zone geografice in care omul este, in general, respectat. Nu mai vorbesc de nivel de trai. Cred ca patriotismul asta al nostru este cea mai mare prostie. Ai o viata, traieste-o cum trebuie, nu o irosi zacand intr-o zona geografica (i.e. tara) in care nu ai oportunitati, in care pierzi ani din viata din cauza poluarii si asa mai departe.
  Nu suntem datori nimanui nimic, ne suntem datori doar noua insine si persoanelor iubite. Si anume suntem datori sa ne facem un trai mai bun – fie aici, daca se poate, fie altundeva.
  Per total nu sunt sigur ca romanii o duc mai prost decat acum un deceniu. O duc mai prost decat acum trei ani, dar decat in 2001, nu cred. Li se inculca ideea asta, insa daca am examina la rece cum era economia Romaniei acum 10 ani s-ar putea sa vedem ca, desi n-am trecut de genunchiul broastei, totusi am progresat.

  Partea nasoala la Romania, am mai zis-o, este lentoarea cu care progreseaza. Eu unul nu mai am 15 ani de irosit in tarisoara asta, sincer. Cam asta e.

 3. joita lucian says:

  Mia despre omenire cam greu de spus dar despre Romania,vom avea de tras ani de daca nu zeci de ani si nu cred ca vom iesi din rahatu in care suntem, Ganditi-va ca datoria Romaniei se duce undeva pe 80 de miliarde, nu a existat niciodata o datorie asa de mare….pe care cine o va plati ..din pacate noi…eu sunt si am fost mreu un mare optimist …indiferent cat de mare e desertu eu apa tot gasesc:) va poop si traiti ca sia asa e scurta viata azi maine te trezesti bolnav de cancer…si pt ce te-ai stresat…pentru nimica….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card