Sunt mirat de modul in care alege Microsoft sa isi sustina campania antipiratare din ultima luna, omitand in acelasi timp sa faca o campanie de promovare a pachetului Windows 7 Family (3 licente la 600 de lei).

N-am aflat de la Microsoft ca pot da 200 de lei pe cate un Win7 (ceea ce am si facut, dupa ce am dat intamplator de pachetul Family pe pcgarage, instalandu-l zilele astea pe computerele familiei), in schimb imi tot lovesc ochii de clipurile si campaniile anti piraterie facute de ei. Din punctul meu de vedere, cei care n-au de gand sa dea bani pe un sistem de operare legal nu o vor face nici dupa 10 ani de campanii de constientizare anti-piraterie. Iar sperietorile din clipurile de promovare sunt preponderent… de paie.

O sa fiu un pic malitios: treaba cu faptul ca iti pierzi datele personale daca ai sistem piratat e pur si simplu jenibila. Datele personale sunt valoroase iar interesul ‘baietilor rai’ e sa acceada la ele, nu sa le stearga. Iar marele risc al unui sistem Windows piratat e ca poti ramane in urma cu update-urile de securitate si cazi apoi in plasa gaurilor de securitate ale aceluiasi sistem de operare (pe care n-ai dat banii necesari ca sa ti-l tot repare de trei ori pe luna). E un fel de “daca nu dai banii pe el, o sa fie atat de plin de gauri de securitate incat o sa-ti pierzi datele”. Santaj?

Acum pe bune, profitati cat mai puteti de Family Pack, e cea mai ieftina si simpla metoda de a instala legal un Windows 7. Iar daca un Win 7 ar fi costat intotdeauna 200 de lei, cred ca 90% din romani il aveau instalat cu licenta. Asa insa, ne batem gura degeaba…

Inteleg ca suntem o tara de anti, dar as fi vrut ca macar ei sa faca o campanie pro

ps. nu va uitati ca scrie “upgrade” pe el. Off the record, merge instalat si pe sistemele noi/curate. Si da, merge si ‘upgrade’ de la Windows XP, facut mai degraba sub forma de instalare clean.

Tagged with:  
Share →

2 Responses to Campanii anti vs. campanii pro

 1. Tudor Galos says:

  Salut,

  Am făcut o campanie de promovare Windows 7 Family Pack. Oferta este prezentă la Domo, Carrefour, EMAG. Am avut o campanie de PR pt Windows 7 Family Pack, rezultatul e aici: http://www.microsoft.com/romania/DictionarFamilie/

  S-a desfășurat pe Twitter, pe bloguri și în print

 2. zvoner says:

  Tudor, ma consider un om conectat. Uite ca nu m-ati atins cu oferta, a trebuit s-o gasesc total din intamplare pe Amazon.co.uk si apoi s-o gasesc pe pcgarage. :)

  Anyway, me happy ca exista pachetul family, acum am Win7 pe (aproape) toate computerele familiei :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card