Fidel convingerii mele ca 30% din valoarea economiei mondiale nu exista, pai… cu 30%. Nu stiu daca in etape sau brusc, ideea e ca pana nu se atinge acest fund, nu am atins apogeul crizei.

Unii vor arata cu degetul spre Marea Depresiune, cand am avut o criza in forma de W. Tocmai am atins varfuletul ala mic din mijlocul “W”-ului, iar cum cadem frumos in jos, mai in jos decat acum 2 ani. Pana la 30% mai jos.

Totusi, exista si diferente. Pe vremea aia, FED-ul nu avea tiparnita de bani, caci era legat de maini si de picioare prin standardul aur. Azi umple lumea de dolari (literalmente) si tine sub control cei 9 46 de milioane de someri si asistati social americani care altfel ar deveni o bomba sociala (dar si economica, caci fara banii primiti de la stat acestia dispar pur si simplu din economie), dandu-le 50% din venitul normal sau bonuri de masa.

Din pacate, exista si un adevar sumbru: orice tara care are datorii la peste 100% din PIB nu poate subzista economic. Punct.

Si de la capat.

Tagged with:  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card