Nimic nu-i permanent. Si atunci?

Atunci macar traieste clipa. Dar traieste-o frumos.

Wingsuit Basejumping – The Need 4 Speed: The Art of Flight from Phoenix Fly on Vimeo.

Ma gandeam deunazi cati oameni de valoare – tineri – au pierit in ultimul an… Fara sa-si imagineze – ei sau prietenii lor – ca se vor stinge atat de repede. Si cat de mare este golul pe care l-au lasat in urma.

Poate ca ar trebui sa invatam sa pretuim mai mult ceea ce suntem in stare sa facem decat ceea ce suntem in stare sa adunam, ceea ce suntem in stare sa gandim decat ceea ce stim sa dorim si mai ales sa ne gandim, in fiecare dimineata, ca in curgerea noastra catre sfarsitul tuturor lucrurilor, chiar daca nu stim cat de repede sau de tarziu ne va fi curmat zborul, important e sa ne bucuram de fiecare secunda. Sa constientizam secundele si sa nu le lasam sa se piarda in neantul grijilor inutile si al zbaterilor fara de rost.

Ma uit cu mirare la cat de multi oameni sunt ingrijorati de ce se va intampla anul viitor sau in 2012 sau cine stie cand, de cati oameni isi fac planuri pe 3 ani, pe 5 ani sau chiar pe toata viata… Mai ales cei care stau si se uita non stop la stiri, conectati cu voia lor la un noian continuu de alarme si de spaime irelevante dar care ii ravasesc complet. Oameni stresati, oameni afectati, oameni convinsi ca totul merge din rau in mai rau

Poate ca ar trebui sa ne preocupe ce vom face astazi, lasand zilei de maine grija ei. Poate ca ar trebui sa ne preocupe cat de mult vom iubi si cat de mult ne vom lega de lucrurile cu adevarat minunate – cele posibile intre universurile astea autonome pe care le numim oameni; atat de trecatori si atat de valorosi totodata. Si atunci poate ca vom da valoarea cuvenita lucrurilor pe care le avem, le dorim sau planificam sa le obtinem.

Base jump este o forma de zbor numai potrivita ca metafora pentru viata noastra.
Depinde de noi daca vom alege sa curgem in jos zbierand de frica si speriati de orice varf de munte sau ramura de brad, sau daca vom pluti cu ochii plini de lacrimi si inima saltand de bucurie.

Tagged with:  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card