Adevarata problema a dezastruosului BAC 2011 nu este cantitatea mare de copii care au picat (daca aceleasi conditii politienesti erau aplicate si promotiei mele din ’93, ar fi picat tot atatia), ci cu ce au ramas in cap copiii care nu au picat. Caci cei care au picat isi vor gasi bine mersi de lucru in tot felul de joburi unde nu e nevoie de diploma, e nevoie de brate, de spate sau de cunostinte elementare de aritmetica si scris.

De zeci de ani invatamantul romanesc produce pe banda rulanta tot felul de tocilari sau critici literari ratati cu note mari la invatatura si diplome dar complet incapabili sa se descurce in lumea reala. Diplomatii astia nu vin doar din liceu, ei vin si mai tarziu din facultate. Devoreaza integral carti, merg la simpozioane, la tot felul de -fest-uri si tot felul de -meet-uri si apoi vor sa se angajeze pe bani multi in joburi cool.

Iar cand incerci sa faci ceva cu ei ramai tampit: sunt incapabili sa inteleaga macar un 20% din lumea in care traiesc. Sunt incapabili sa relationeze cu ceilalti. Sunt incapabili sa conceapa vreun proiect cap-coada si sa-l duca la indeplinire. Cand dau de greu, se refugiaza in carti sau in alte cursuri din care nu inteleg nimic.

Posibil ca unii dintre ei sa stie sa foloseasca corect doi de i si cratimele. Ba inca si sa faca deosebire intre genul dramatic si genul epic. Si sa stie ca Buenos Aires nu e in Brazilia. Insa pana atunci si-au irosit 16 ani din viata fara a fi fost cumva pregatiti pentru ea.

Aici e adevarata problema.

ps. s-a ajuns pana intr-acolo incat intr-un curs de marketing de cateva zile inveti cu 200% mai mult decat in trei ani de facultate. Aia e!

Tagged with:  
Share →

2 Responses to BAC 2011: adevarata problema

  1. Claudiu says:

    Ana… Funeriu trebuie sa va puna pe voi sa stiti sa rezolvati alea, el le-a rezolvat probabil la vremea lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card