Dap.

Engadget pierde PR7 si ajunge la pR5, Autoblog cade de la PR6 la 4, DonwloadSquad de la 5 la 4, si o multime de alte megabloguri construite in retea si-au vazut pretioasele lor PR-uri cazand asemanator.

Motivul? Google maraia de mai mult timp la adresa linkurilor sponsorizate care transfera PR considerand ca abundenta de linkuri schimbate intre blogurile din retelele mari (Weblogs Inc, de exemplu) afecteaza credibilitatea acestora. Motiv pentru care zdrang, a castrat dintr-o lovitura site-uri cu o putere financiara fenomenala. Putere financiara venita si din vanzarea de linkuri, or scaderea in PR va afecta serios banii care intra in aceste site-uri.

Mda. Iata prima miscare majora in razboiul sfant declarat de Google celor care vand linkuri. Adica… celor care vand linkuri, in afara de Google.

Do no evil. Yeah, bet my ass on it!

ps.

si pentru cine nu mi-a inteles pozitia: Google sustine ca da cu barda doar in cei care vand linkuri care transfera PR si ca adminii pot foarte usor preveni acest lucru informand printr-un artificiu tehnic googlebot-ul ca linkurile respective sunt cumparate.

Numai ca marea bâtă din mana lui Google are deja puterea unui semizeu. Si asta se va intoarce, evident, impotriva lui Google. Este complet aberant ca site-uri de marimea si de autoritatea unui Engadget si unui Autoblog, lideri globali pe segmentele lor, sa aibe doar un PR7 sau un PR6, daramite sa fie penalizati la PR5 si recte 4!

Google a dovedit prin aceasta masura ca a luat-o rau de tot pe urmele Microsoft. SUX!

Pe aceeasi tema: Mihai, Bobby, Dece, Mihnea,Vali Petcu.

Sursa: Techcrunch

Lista cu site-uri afectate: AndyBeard

Tagged with:  
Share →

3 Responses to Apocalypse now! Zeul Google da cu trasnete in retelele de bloguri

 1. Mihai says:

  Tu iti dai seama ca blogul lui Zoso are aceeasi autoritate ca si Engadget?

  :) )

 2. zvoner says:

  Prin miscarea asta Google n-a facut decat un singur lucru: a aruncat in aer credibilitatea PR-ului.
  Si valul de furie de-abia a inceput. Am citit reactiile catorva dintre site-urile medii afectate, si furia are un PR de 8-10 :D
  Aia marii probabil ca isi consulta avocatii :D

 3. [...] care au mai scris despre pr update si pe care i-am citit eu: blog20 si zvoner pr update, google, google pr update, stiri, stiri google Filed under : Google, stiri | Trackback [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card