Teoctist a plecat intr-o vizita de lucru ieri. Ii urez drum bun si salutari Tovarasului! Si Academicienei. Sper sa nu-l transleze nimeni de langa cazane, si nici sa nu-i demoleze nimeni visele incinse cu Poarta Raiului inchisa.

M-am intrebat la un moment dat ce s-ar fi intamplat daca ar fi protestat in mod public contra demolarii bisericilor si a infiltrarii cultului personalitatii chiar si in liturghii.

Poate ar fi avut domiciliul fortat. Poate ar fi fost demis miseleste. Poate ar fi fost chiar manjit cu noroi. Dar ar fi ramas in memoria unei natiuni ca o coloana vertebrala, si ca un simbol al luptei contra ateismului militant.

Unii spun ca in acest caz costurile pentru Biserica ar fi fost imense. Da? Imense in ce? In cladiri? Pai au fost. In scindari? Pai au fost si asa. In persecutii? Pai priviti la Polonia, si la rolul Bisericii de acolo. Dar este simptomatic pentru romani sa zica lucruri bune despre un om care si-a plecat capul la ordin. A fost bun, saracu’ ce era sa faca?

In fine, despre morti numai de bine…

Dar despre vii… Oare cand ne-om gasi si noi romanii o coloana vertebrala?

Si pe aceeasi tema: http://www.gds.ro/Opinii/2007-07-31/Teoctist+si+dupa 

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card