Am mai scris despre ei. Nu ma refer la cei care prefera sa utilizeze un nick in locul numelui personal, atat timp cat isi exprima intr-un mod decent opiniile (pertinente sau nu). Ma refer la aceia care, in spatele anonimitatii, sunt de o virulenta extrema, virulenta pe care in mod sigur (gandeam eu) nu o vor manifesta si in cazul in care te-ai intalni cu ei pe strada (in afara unor psihopati, evident).

Ei bine, iata ca un editor CNN mi-a dat dreptate. Omul era deja obisnuit cu retardeii care gaseau intotdeauna ceva de injurat, insa la un moment dat s-a apucat sa ii depisteze si sa ia contact cu anonimii care depaseau orice masura.

Efectele, aici: Cum mi-am urmarit comentatorii anonimi (Engl).

Pe scurt: da, daca te apuci sa discuti fata catre fata (sau chiar la telefon), vei remarca adevarul a ceea ce banuiai deja: sunt niste neica-nimeni, frustrati ca tu ai o opinie si o publici, fiind bagat in seama de mii de oameni, iar ei nu. Dar atunci cand ii iei direct si personal, se inmoaie ca o mamaliga.

Interesant, nu?

ps. da, as milita pentru interzicerea anonimitatii pe Internet, astfel incat fiecare sa-si asume responsabilitatea pentru ce scrie. Dar e o chestie destul de greu de facut tehnic. Si de acoperit legal. In lipsa, neuronii defecti ai celor 51% de idioti care traiesc printre noi se manifesta plenar pe net. E bine de stiut insa ce fel de indivizi sunt :)

Share →

One Response to Anonimii de pe net

  1. Gabi says:

    daca era interzsa anonimitatea online la noi, nu am fi avut multe dintre blogurile care sunt acum in top (majoritatea au inceput ca anonimi) :D
    si da, si cu unii dintre ei daca discuti fata in fata vei vedea ca sunt foarte diferiti. probabil stii la ce ma refer :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card