Sa nu uitam ca si in aceste zile avem romani care incearca sa ii ajute pe afghani asa cum pot. La fel ca acesti americani.

Afghanistan’s “Lucky Dustoff” Medevac from NPR on Vimeo.

Tagged with:  
Share →

2 Responses to Afghanistan. Medicii.

 1. Arhi says:

  desigur, daca fiecare ar sta acasa, nu am avea de ce sa ii ajutam pe sarmanii afganistanezi. dar na, se poarta sa distrugi o tara, dupa care sa vii sa o ajuti, nu-i asa?

 2. zvoner says:

  Arhi, cred ca faci o confuzie intre Iraq si Afghanistan.

  Afghanistanul nu a fost distrus de americani, ci de rusi de si talibani. Da, acestia din urma au fost finantati de americani initial, insa responsabilitatea pentru ororile facute de talibani le revine chiar lor, nu americanilor.

  Nu se compara ce s-a facut in Iraq cu ce s-a facut in Afghanistan. Oamenii aia chiar au fost eliberati de americani de sub un regim absolut oribil – asta daca nu cumva datul cu acid pe fata fetitelor care invata in scoli sau coborirea femeilor la stadiul de animale ti se pare normal.

  Din pacate NATO pierde acolo nu din motive militare, ci mai ales din motive economice. Daca ar trimite mai putini militari si mai multi bani pentru infrastructura, poate ca le-ar fi mai bine. Saracia extrema din zona, combinata cu tribalismul si fanatismul religios duce la o situatie fara iesire.

  Asta o stiu si americanii, si ceilalti din NATO. O stiu si rusii, si se bat cu mainile pe burta de fericire. Pana cand talibanii vor recuceri Afghanistanul si vor incepe din nou sa se arunce in aer prin diverse capitale din zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card