Ziarul Gandul ne informeaza, sec, ca intr-un judet de trista faima din Romania au fost taiati si furati 40.000 de copaci proaspat plantati.

Au fost niscai savanti care au incercat sa explice de ce a disparut civilizatia de pe Insula Pastelui, acea mareata civilizatie capabila sa ridice celebrele statui cu figuri umane care privesc spre larg.

Raspunsul a fost simplu: localnicii au dezvoltat un adevarat cult pentru aceste statui, si s-au caznit de la an la an sa sculpteze cat mai multe. Numai ca bolovanii erau adusi din interiorul insulei, cu ajutorul trunchiurilor de copac. Asa ca s-au pus baietii pe taiat.

Cu cat au taiat mai multi copaci, cu atat s-a marit numarul daunatorilor, care treptat i-au lasat fara suficienta hrana. Pasarile au murit, asisjderea si alte vietati care depindeau de padure. Apele dulci au inceput sa sece, si terenul sa se degradeze.

Rezolvarea? Sa se roage mai abitir la zeii de piatra, si sa faca si mai multi, ca sa fie binecuvantati. Asa ca au taiat si mai multi copaci, ca sa ii poata transporta.

Ultimul copac de pe insula a fost taiat cu speranta ca zeii vor interveni pana la urma si in treburile pamantesti, si ca localnicii vor scapa de foamete si mizerie. Probabil or fi facut si o ceremonie…

Ghinon.

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card