As fi vrut sa fiu intr-o stare de spirit optimista, sa spun ca in 10 ani totul se va schimba fundamental, sau mai rau, ca totul e bine, ca ai aici miliarde de oportunitati si ca nu ar trebui sa privesti cu ura si dezgust in jur, sau ca versurile acestei melodii deja difuzate ca o mantra la radio sunt mincinoase pentru ca nu fac decat sa ne scufunde intr-un fatalism specific romanesc.

Adevarul e ca am obosit in toata aceasta lupta cu morile de vant din Romania. Cel putin in seara asta.
Asadar, hai, refrenul vacantei de iarna a lui 2009.

ps. melodia initiala apartine lui Horia Moculescu. Si era la fel de frumoasa atunci ca si acum.

Si in loc de comentariu personal, superbul text al lui Florin Negrutiu din Gandul.

Share →

4 Responses to 20 de ani. Concluzia.

 1. Mynsc says:

  Yo dude, I’m really happy for you and I’ma let you finish… dar nu stiu cat de indreptatit esti sa vorbesti de schimbare cand ai votat cu Base / Boc. :) Sure, suna bine visurile astea si sunt de acord cu tine, insa faptele conteaza.

  Cu totii vrem o schimbare in mai bine si luna asta am avut o sansa extem de solida sa incercam ceva, in schimb ne-am ales cu acelasi guvern demis in urma cu vreo 3 luni, cu acelasi presedinte, cu aceleasi obiceiuri. Si totusi o sa fiu un pic mai optimist decat cantecul… poate peste 5 ani.

 2. zvoner says:

  Mynescule, de unde stii cu cine am votat? :)

  Nu m-am dus la vot si nici nu ma voi duce atat timp cat pe lista de vot nu am macar un nume in care sa pot avea incredere (nu neaparat printre cei cu sanse).

 3. Mynsc says:

  Poate m-am pripit, m-am luat dupa tenta articolelor din timpul campaniei. Poate n-ai votat cu mana ta, insa vreo 2,3 sigur ai convins, pana la urma e cam acelasi lucru. :)

  Insa si asa pasiv cum ai fost, genul asta de atitudine nu va aducea niciodata schimbarea, mai binele. Daca oamenii cu ceva creier in cap stau acasa in semn de protest chipurile, iar cei ademeniti cu o galeata sau mai stiu eu ce se duc in carduri la vot, iese ce iese. Chiar daca nu prea sunt variante, tre sa riscam si sa speram ca odata si-odata unul din astia o sa tina cont si de interesele tarii odata ajuns mare. Si aici poate nu suntem de acord, insa eu sunt convins ca Basescu nu este si nu va fi omul acesta.

 4. zvoner says:

  Nu stau acasa ca forma de protest. Sunt multe alte parghii pentru a provoca schimbare in jurul tau, in afara votului. Democratia nu se rezuma la vot.

  Cat despre convingeri, eu sunt convins ca nici Basescu si nici Geoana – sau cei din spatele lor – nu sunt si nu vor fi interesati vreodata de interesele tarii. Tocmai aici e problema, caci vorbim de o pseudo-democratie.

  In care noi votam niste lichele, doar pentru ca asa am inteles noi, ca puterea poporului inseamna un vot o data la patru ani. Gresit, profund gresit.

  Dar am mai scris pe undeva ce inteleg eu prin democratie, nu vreau sa repet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card